A leggyakoribb múzeumberendezési tárgy

Üzletberendezés

Amikor egy múzeumba látogatunk, főleg azt figyeljük, hogy mi minden van kiállítva, mihez szabad közelebb lépni, és mit szabad esetleg megérinteni.
Nem is gondolnánk, hogy milyen komoly tervezőmunka áll a mögött, hogy a kiállítás élvezhető legyen, minden tárgyat meg tudjunk tekinteni a lehetőségektől függően, és ne legyen unalmas a kiállítás a gyerekeknek is.
Na igen, a fiatalokat könnyen meg lehet fogni most már pár interaktív képernyővel, vagy érintőképernyős játékkal, ami épp a kiállítás témájához kapcsolódik.
Viszont azt, hogy ne tehessünk kárt vételnül sem a tárgyakban, ahhoz igen sok tervezés szükséges. Vannak olyan kiállított tárgyak, amelyeket le lehet porolni, nem olyan érzékenyek. Ezeket csak kordonnal szoktál elkülöníteni. Az értékesebb, kisebb méretű dolgok viszont vitrinbe kerülnek. Így jól láthatók maradnak, de megakadályozzák, hogy a látogatók hozzáérhessenek.
A vitrineken belül belső világítással, és akár hátsó tükörlappal pedig remekül megoldható, hogy a kiállított tárgyak minden irányból jól szemügyrevehetők legyenek.

Megosztás